La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

diumenge, 1 de febrer del 2009

Un bolígraf per aprendre a escriure

Es tracta d’ un bolígraf robot que permet aprendre a traçar ràpidament i amb fluïdesa els alfabets o sistemes d’escriptura de diferents llengües. Ha estat creat per quatre investigadors suissos (Grenoble) amb l’ajut d’experts en informàtica, matemàtiques, psicologia, neurologia i realitat virtual.

Un cop l’aparell va prendre forma, va estar testat per adults.
Aquest bolígraf està format per un braç que gira amb la força generada per un ordinador que permet guiar el bolígraf dins d’una espècie de rail virtual situat sobre la pantalla, per controlar no només la forma del dibuix, sinó també la dinàmica de la traçada.
Els investigadors han demostrat la seva eficàcia amb 24 estudiants d’ entre 18 a 24 anys, que no parlaven ni japonès ni àrab. Aquests alumnes van poder reproduir signes o lletres de cada llengua, el més precís i el mes ràpid possible.

El resultat de l’experiment va ser clar : el progrés de la fluïdesa en els traçats era molt més neta després de l’aprenentatge amb el bolígraf robot que amb altres menes d’entrenament o ensenyament.

Delia Cervantes i Malika El Fazazi

2 comentaris:

Anònim ha dit...

aixó del boligraf està molt bé per qué ens fa la vida molt mès fàcil i sencilla

Anònim ha dit...

Hola em dic noemi i m'ha agradat molt el vostre comentari sobre un boligraf per aprendre a escriure espero que seguiu així.
I gracies per la informació