La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

dissabte, 25 d’abril del 2009

Exposició de Sorolla al MNAC i Mir al Caixa Fòrum





El passat dimarts, 21 de maig l’alumnat de 4t va fer una sortida a Caixaforum i al Museu Nacional d’art de Catalunya (MNAC). Vam visitar les exposicions d’en Joaquim Mir i d’en Joaquim Sorolla.
Ficar-se al metro de Gorg i sortir a la plaça Espanya provoca una gran impressió en els joves poc avesats a sortir del seu entorn del barri. La majestuositat de la plaça, de l’avinguda que ens porta fins a visualitzar el gran Palau sempre impressionen.
Caixaforum esta ubicat en una antiga fàbrica modernista que ja per si mateixa val la pena la visita. Hi havia 81 obres d’en Mir i l’alumnat per grups havia de triar una i fer un treball transversal de les matèries de plàstica i socials.



Després van pujar fins al Palau on està ubicat en l’actualitat el MNAC, un altre edifici digne de visitar per si mateix. Allí l’alumnat va veure els quadres que en Sorolla havia pintat per l’Hispani Society d’Amèrica, representant singulatitats emblemàtiques de diferents llocs d’Espanya.
Ens va fer un dia ple de sol i lluminositat com els dies que l’agradava pintar a en Sorolla. Tots van poder comprovar que es pot aprendre, també, fora de l’aula.