La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

dissabte, 6 de març del 2010

Hem anat a escoltar la Història viva.


El passat 3/3/10, els alumnes de 4t d'ESO de la SES Badalona vam assistir a la presentació/conferència del llibre d' Emili Ferrando Haissa història d'una tragèdia obrera en el tardofranquisme
En aquest llibre s'explica l’incendiï que es va produir a la fàbrica Haissa al 1974, en el qual van morir 5 treballadores i un treballador. L’incendiï es va escampar en poc més d'un minut, i les obreres que estaven al soterrani no van poder escapar, van morir ofegades pel fum. No hi havia a prop sortides d'emergència, ni canalitzador "allò era una ratonera".

L'autor va explicar els fets i també que dins la seva recerca va trobar al darrera les persones humanes protagonistes dels fets: dones joves, alegres, complidores i amb futur. També les condicions d'inseguretat en les que treballaven.

Els testimonis de bombers, de veïns i del funeral. Tot molt dur, tot molt real, tot injust.

Desprès els alumnes van poder participar en el debat, què sobretot és va centrar en les condicions laborals del sector tèxtils i de neteja, que és nodreix de mà d'obra femenina i naturalment barata. També es van fer explicacions sobre les condicions actuals de la dona treballadora, segons l'activitat que fan i pel fet de ser dona.