La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

dimarts, 9 de novembre del 2010

Taller intergeneracional de la SES de Badalona


El curs 20010-11 a la SES de Badalona hem iniciat una nova experiència educativa: un taller intergeneracional en el que intervenen alumnes de l’Aula oberta i de la Unitat d’Educació Especial, conjuntament amb el “Grup de Dones Verge la Salut”, amb la coordinació de la tutora de la UEE.

Per a dur a terme aquest projecte comptem amb la col·laboració d’un grup de dones disposades a compartir els seus coneixements i vivències amb els nostres alumnes, adolescents.
Estem convençuts/es del benefici i enriquiment que suposa aquest espai de relació entre generacions per a tots/es els/les participants mitjançant un aprenentatge que conjuga coneixements i valors, ajuda a reduir prejudicis i promou el respecte.
Partim d’un enorme potencial, amb un grup de dones grans portadores de moltes experiències viscudes i de rics coneixements funcionals que són de gran utilitat per a l’alumnat.
Aquest projecte ens ajuda a canalitzar la transmissió d’aquesta riquesa que connecta el passat amb el present i incideix en valors de respecte i convivència propiciant la comunicació i la transmissió de coneixements i valors entre ambdós col·lectius. Es pretén obtenir un aprenentatge individual que es vegi reflectit en la convivència social.
Un dels objectius del projecte és promoure les relacions intergeneracionals, amb la finalitat de fomentar les relacions entre persones de diferents grups d’edat amb l’ànim d'enriquir els vincles i el coneixement mutu.
Amb aquest objectiu el grup de dones ensenya al nostre alumnat a realitzar treballs manuals (costura, entre d’altres) i l’alumnat les ensenya a utilitzar l’ordinador i Internet. Amb aquest taller ambdues parts s’enriqueixen.

Les trobades es desenvolupen amb un caire lúdic afavorint la importància de la bona convivència, el respecte a les persones i al seu entorn, així com la capacitat d’ajudar, compartir i ser responsables.

Aquest taller s’inclou dins de la programació anual de la SES, donant especial rellevància a les intervencions que obren el centre al barri i a la ciutat.