La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

divendres, 15 de maig del 2015

Sortida de 4t al Museu d'Història de Catalunya

Ahir els meus companys i jo vam anar a visitar el Museu d'Història que es troba a la Barceloneta.
Vam agafar el metro des de Gorg fins a La Pau i vam cambiar de metro per arribar el nostre destí.
Quan vam arribar ens van donar quinze minuts per esmorzar i juntament amb l'Edgar, la Salma, la Minerva, l'Ikram i la Karima ens vam asseure a prop del port. Més tard, quan vam tornar al lloc de queda, ens van dividir en sis grups. El meu era el segon i el componien: l'Oriol, l'Osama, l'Oscar, la Kinza, L'çIkram i jo, Yusra. Ens va tocar fer la recerca sobre la Guerra Civil. Pel que hem après, aquesta guerra va començar l'any 1936 i va acabar l'any 1939. Els dies 18 i 19 de juliol, la insurrecció militar iniciada a l'Àfrica s'estén per les guarnicions peninsulars amb un resultat desigual. A Espanya durant l'any 1936 hi havia un sistema de República.
Els objectius del cop militar era tornar el valors tradicionals, a l'Espanya tradicional, però aquests van fracasar  a la major part del territori que inclou les grans ciutats i els centres industrials. Els republicans lluitaven en contra de Franco qui tenia com a aliats Alemanya i Itàlia. En canvi, els Repúblicans tenien a les Brigades Internacionals, l'URSS i Mèxic. 



Els problemes durant la Guerra Civil són: manca de subsisència, mercat negre i increment dels preus. Durant aquell temps les dones ajudaven a le seves famílies però també treballaven en les fabriques i participaven en les lluites. Les ciutats catalanes van ser bombardejades per la Itàlia feixista aliada amb Franco. L'objectiu d'aquets era sembrar el terror i desmoralitzar a la rereguarda. La raó d'aixó era la discriminació. Quan començava el perill avisaven a la gent amb una alarma i ells es refugiaven en el metro o en els subterranis de les cases o els de les places.

Y.