La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

dimarts, 24 de novembre del 2015

Sortida del Canvi climàtic a Can Solei

El passat divendres dia 20 de novembre, els nois i noies de 4rt de l'ESO de l´institut SI Badalona, van anar d´excursió al parc botànic de Can Solei, a Badalona. Van gaudir d'un bonic esmorzar acompanyats per les plantes, En acabar l´esmorzar els va anar a recollir una de les noies encarregades d'acompanyar-los fins a un edifici amb un rellotge antic.

Van fer una explicació ben detallada de qui era l´amo del parc, i com van moure el rellotge des del carrer d'Urgell fins al parc. Després van anar cap a una caseta on es va parlar de les diferents capes d´ozó que hi ha a la terra i la seva importància, També van parlar dels gasos invernacle i com influeixen en aquestes.












Una vegada acabada l'explicació, els van proposar un experiment, Consistia en veure com afectaven els rajos ultraviolats (o llum solar) sobre uns pots amb un termòmetre a dins, un de tancat.
El resultat va ser l´esperat per tots, la temperatura del pot tancat va se molt  superior a les de l'altre pot.

Una vegada enllestit l'experiment van fer una gincana per tot el parc botànic passejant per uns punts d´informació, Un d´aquest va ser la torre del rellotge on van poder pujar i veure l´antiga maquinària, ara no operativa.
Amb la gincana acabada, els alumnes de 4rt de l'ESO de la SI Badalona, es van despedir d´aquell preciós parc ple de vida, i van tornar a l´institut.

BS 4t ESO