La frase de la setmana.

  • La formació és la clau per portar la pau a un país en guerra. (Nadia Ghulam)
  • És més fàcil saber com es fa una cosa que fer-la (proverbi xinès)
  • No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita (anònim)
  • Tothom és amo dels seus pensaments i esclau de les seves paraules

dijous, 31 de gener del 2008

Primer dia de tallers

Hi ha hagut en tot moment un bon ambient. Als tallers de cuina com sempre hem començat treballant poquet i hem acabat menjant molt... ja se sap, de cop i volta la taula s'omplia de gent... per treballar? NO, per menjar!

Jornades 2008



El Joshua i la Pili fan de reporters i ens expliquen com són els tallers:

Cuina catalana: Canapès i truites variades-truites d’escalivada.
Els canapès es fan amb pa de motllo i torrades i s’hi posa diferents ingredients. Sobre una base de mantega o paté, es posen tots els elements per decorar: ou ratllat, olives tallades fines, tomàquet a rodanxes, cogombre en vinagre, caviar, gambes...
Les truites són individuals i es poden barrejar els ingredients desitjats: pebrot, albergínia, patates, ceba, carbassó.

Cuina xinesa
Fan gambes fregides: faran una barreja de farina, ous i glutamat monsòdic fins que quedi pasta, després arrebossaran les gambes i les fregiran. Prèviament, han tallat el cap a les gambes i les han pelades.

Cuina marroquina
Cuscus
S’agafa el cus-cus i es posa en una safata grossa i s’humiteja lleugerament. Es col.loca a la cus-cussera, cassola amb una espècie d’escorredora a sobre. Es deixa coure durant 10 minuts al bany maria. Es retira i s’afegeix mantega a la pasta del cus-cus. Es torna a deixar bullir durant uns 20 minuts més.
Mentrestant es prepara el caldo que acompanyarà el cus-cus. En una cassola es posa el pollastre, les verdures amb les espècies i es posa a coure. En una altra cassola es posa a coure panses amb canyella, ceba, sucre i espècies, es deixa caramelitzar.
Se serveix el cus-cus amb els ingredients a sobre

Portaretrats
Es fa amb llistons, s’agafa el que més agrada i es fa a la mida d’una foto normal. S’enganxa amb grapes i es posa el vidre i la tapa i després la foto.

Símbols amb sorra
S’agafa paper de color, i es calca a un forro el dibuix que vols fer, es posa sorra de diferents colors i després s’enganxa a una cartolina i queda com un quadre.

Jocs xinesos
Juguen amb les raquetes i una pilota amb plomes. Es juga en parelles.

Picalletres
És un concurs on les paraules que se li diuen les han que deletrejar , hi ha diferents nivells de dificultat.

Dansa lliure
Fan un exercici de relaxament en parelles.

Henna
Es tracta a fer dibuixos o lletres amb henna al cos.

Awalé
Aprenen a jugar el popular i antiquíssim joc africà de l'Awalé.

Papiroflèxia
Fan formes amb paper: papallones , caixes japoneses...

Trenes africanes
La Sandra Andeme ens fa trenes al cabell amb cabell artificial. Les trenes es fan de la mida que més li agrada a cadascú.

Maquillatge
Es pinten la cara i les ungles per quedar ben guapes.

Jocs matemàtics
Saber construir , o fer o desfer diferents jocs matemàtics, entre d’altres consisteix en fer un cub.

Pasapalabra
És un dossier que va a contrarellotge. Et posen en grups de 3 , i has de fer el dossier en 40m.

Ritmes del món i pintures

Es fan grups , i es pinta un mural al ritme de la música.

Google – earth
Consisteix a buscar una sèrie de punts del planeta , és a dir diferents monuments arquitectònics del món , per fotografies fetes per satèl·lits.

Fem melmelada
Es neteja i es talla la fruita. Després es tritura i s’hi posa sucre , quan està triturada es posa en una olla 20 minuts bullint i després s’agafa els pots al bany Maria i ja està.

Criquet
Agafes el bat i una pilota de tennis, els equips són preferiblement d’11 persones. Si la pilota passa del mig del camp són 4 punts i quan colpeges pilota i l’agafes a l’aire estàs eliminat

Customitza la teva roba
S’agafa una samarreta vella. S’agafen diferent motlles per decorar-la .Es retalla i després per darrere es cus el dibuix a la tela desitjada.
Es fa amb tela de Senegal, entre totes s’ajuden a dissenyar la roba.

Cuina pakistanesa
Chat:
Primer es bullen les patates i quan ja estan cuites es tallen i també s’hi una ceba tallada. Es posa tot junt en un bol i es posa aigua i iogurts i chat masala i es barreja amb cigrons , es posa una mica de sal i ja està fet.

Cuina llatinoamericana
Arròs amb menestra i carn fregida:
Es posen llenties a remullar durant 30 minuts, després es posen en una olla a bullir fins que es quedin suaus.
A part es fa un sofregit amb oli i tomàquet, ceba, herbes, sal , mantega. Quan ja estigui fet s’afegeix a les llenties més una mica de formatge i sal a gust de cadascú i finalment una mica de “yerbita”, a part es cuina arròs blanc i es fregeix la carn, després es barreja tot i ja està.

Polseres
És una taula amb claus on has de posar llana per fer una polsera. Després amb una altra llana d’un altre color es va teixint per anar fent la polsera. Quan no n’hi cap més, o a gust de cadascú, es fan els remats final i ja està acabat.